Se4ep8 Intervju med Carina Burman om Anna Charlotta Stapelmohr

26 Apr 2021 / Samhälle / Forgat mig ej

Ladda ner
Spela upp
I dagens avsnitt tas vi med till 1700-talet och får höra lite om Anna Charlotta Stapelmohr (även kallad Anna Charlotta Schröderheim) liv. En stor skillnad mot de övriga avsnitten är att detta är en roman som är byggt på en verklig person och de få källor som finns om henne. Men med detta avsnittet vill jag belysa hur man kan bredda historien om historiska kvinnor. I många fall finns det inte mycket nedskrivet om kvinnor om de inte hade en speciellt stor roll. Men i detta fall har Carina Burman ändå tagit sig an utmaningen att skriva om Anna Charlotta. Bara för att det inte går att skriva en faktabok om henne behöver inte utesluta att en roman kan bli lika bra. Carina leder oss in i 1700-talets Sverige med ett sånt där vackert språk som endast en litteratur forskare kan skriva.

Dela

Senaste avsnitten

Forgat mig ej / Samhälle
Se5ep1 Intervju med Karin Tegenborg Falkdalen
718 dagar sedan
Forgat mig ej / Samhälle
Se4ep7 Intervju med Karin Milles om Agneta Horn
991 dagar sedan

Skicka förfrågan om att hyra vår studio

Bli medlem

Alla som är aktiva hos oss har gått vår utbildning i radioproduktion. Efter det är du redo att sända radio i Sveriges största studentradiokanal.

  Fungerar inte playknappen? Lyssna på livesändningen HÄR  

Instagram

@radioaf

Vi älskar sociala medier och uppdaterar vår kanal om alla festligheter vi tar del av, vare sig du vill vara med i verkligheten eller endast virtuellt borde du således följa oss där.