Se4ep7 Intervju med Karin Milles om Agneta Horn

19 Mar 2021 / Samhälle / Forgat mig ej

Ladda ner
Spela upp
Nu kommer ytterligare ett rykande färskt avsnitt av förgätmigej. Podden där vi glömmer kungar och krig och fokuserar på kvinnornas roll i historien. Idag gästas jag av litteraturforskaren och författaren Karin Milles som har skrivit en bok om Agneta Horn. Vi diskuterar hur det var att vara en kvinna på 1600-talet och vilja bestämma över sitt eget liv. Känner ni att ni redan har hört om det? Lyssna ändå, alla kvinnor har olika män omkring sig som gör att deras liv blir olika, även fast de lever i samma tid och har samma bakgrund. Vi diskuterar även Agneta som författare och varför hon skrev under en tid kvinnor inte fick ge ut böcker. Sedan berättar Karin även lite om sin nya bok Jag måste när ingen annan vill: Kvinnorättskämpen Sophie Sager. Vem var hon och har hon något gemensamt med Agneta? Lyssna så får ni alla svaren!

Dela

Senaste avsnitten

Forgat mig ej / Samhälle
Se5ep1 Intervju med Karin Tegenborg Falkdalen
293 dagar sedan
Forgat mig ej / Samhälle
Se4ep8 Intervju med Carina Burman om Anna Charlotta Stapelmohr
527 dagar sedan

Skicka förfrågan om att hyra vår studio

Bli medlem

Alla som är aktiva hos oss har gått vår utbildning i radioproduktion. Efter det är du redo att sända radio i Sveriges största studentradiokanal.

  Fungerar inte playknappen? Lyssna på livesändningen HÄR  

Instagram

@radioaf

Vi älskar sociala medier och uppdaterar vår kanal om alla festligheter vi tar del av, vare sig du vill vara med i verkligheten eller endast virtuellt borde du således följa oss där.