Alma Hogenäs

– ” Vi trodde att om vi skrattar tycker andra också att det är roligt, så vi skrattade hela programmet”

Hon arbetar idag som researcher i morgonpasset i P3 och har under sina två år på Radio AF varit samhällsredaktör och samarbetschef. ” Jag pratar och tar ganska mycket plats, och överallt finns det människor som stör sig på sånt, speciellt på tjejer som tar plats. Men på Radio AF träffade jag folk som var precis som jag och några är idag mina närmsta vänner. Där behöver man inte anpassa sig efter normer, utan kan vara som man är. De jobbar med jämställdhet, och det präglar hela tonen. Jag har haft några av mina roligaste ögonblick där, både en julfest och en vanlig lördagskväll i studion. Jag sände många komedi-program, både bra och dåliga, och lärde mig supermycket. Vi trodde att om vi skrattar tycker andra också att det är roligt, så vi skrattade hela programmet. Men att göra skitprogram är utvecklande det med och när man har så fria tyglar passar man ju på att testa. Jag hamnade där då jag egentligen hade tänkt jobba med reklam, men insåg att jag ville jobba med Radio och tyckte att Radio AF var den coolaste studentföreningen. Jag fick både självförtroende och kunskap därifrån, så när jag väl började jobba med radio på SR behövde jag inte vara nervös för jag hade redan lärt mig allt – från tekniken till hur en livesänd radiotimma ser ut. Dessutom är Radio AF det jag hade på Cv:t utöver journalistutbildningen som ledde till att jag haffade jobbet.”
Ladda fler

Skicka förfrågan om att hyra vår studio

Bli medlem

Alla som är aktiva hos oss har gått vår utbildning i radioproduktion. Efter det är du redo att sända radio i Sveriges största studentradiokanal.

  Fungerar inte playknappen? Lyssna på livesändningen HÄR  

Instagram

@radioaf

Vi älskar sociala medier och uppdaterar vår kanal om alla festligheter vi tar del av, vare sig du vill vara med i verkligheten eller endast virtuellt borde du således följa oss där.