Mattias Wallenius

Mattias Wallenius – ”Vi skrattade åt min dåliga engelska, men inte brydde jag mig om det. Jag hade fått en applåd av Vashti Bunyan”

Han arbetar idag som reporter på Musikguiden i P3 och var Musikprogramredaktör under sin tid på Radio AF, där han under sina fyra år sände fyra program. ”Det mesta berörde musik, från lättsammare artistintervjuer till supernördiga program om musikhistoria”, berättar Mattias. ”Under gymnasiet hade jag som projektarbete att producera och programleda en podcast, därför blev Radio AF ett sätt att fortsätta i samma bana. Jag skulle rekommendera alla som vill ha en längre tonår att söka dit. Det blev min vardag, alltså: Jag ska sända om fem timmar. Äh jag pallar inte gå hem, chillar här tills dess, och plötsligt har du varit på radion i 12 timmar. Går hem, men bara för att det är midnatt. Du vaknar, går för att plugga på radio, osv, osv. Det är en sån plats vissa skulle kalla sitt andra hem”, berättar han och fortsätter: ”Jag gjorde min absolut första artistintervju där med freakfolk-legendaren Vashti Bunyan – något jag också berättade för henne när vi satte oss ner för att snacka. Efteråt applåderade hon och sa: ”You did it!”. Några dagar senare satt jag och klippte intervjun med min goda vän Axel Eriksson och vi skrattade åt min dåliga engelska, men inte brydde jag mig om det. Jag hade fått en applåd av Vashti Bunyan.”  
Ladda fler

Skicka förfrågan om att hyra vår studio

Bli medlem

Alla som är aktiva hos oss har gått vår utbildning i radioproduktion. Efter det är du redo att sända radio i Sveriges största studentradiokanal.

  Fungerar inte playknappen? Lyssna på livesändningen HÄR  

Instagram

@radioaf

Vi älskar sociala medier och uppdaterar vår kanal om alla festligheter vi tar del av, vare sig du vill vara med i verkligheten eller endast virtuellt borde du således följa oss där.